A nagydobronyi gyermekotthont támogatták

Magyarország Ungvári Főkonzulátusán átadták a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon számára összegyűlt pénzadományt . A nemrég a külképviselet által szervezett II. Bercsényi Jótékonysági Bálon befolyt összeget ifj. Katkó László vette át Ungváron.

– Hagyománnyá vált, hogy az ungvári főkonzulátus szervezésében jótékonysági bált rendezünk, amit jövőre is szeretnénk folytatni  – jelentette ki Buhajla József főkonzul. – Tavaly a Ráti Szent Mihály Gyermekotthont támogattuk, ezúttal pedig a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon kapja a bál bevételéből – a belépőjegyekből, az önkéntes adakozásból és a neves kárpátaljai művészek árverésre bocsátott alkotásaiból – származó összeget. Az árverés valutaneme nem volt meghatározva, többféle adomány érkezett, megközelítőleg 950 ezer forintnak megfelelő összeget sikerült összegyűjteni.

A diplomata kiemelte, ezzel nem fejeződik be a történet, a jövőben is ugyanúgy támogatják majd az intézményt,

tudomása szerint lassan beüzemelik a nemrég magyarországi adományoknak köszönhetően megvásárolt kazánt is.

A hivatalos dokumentumok aláírását megelőzően ifj. Katkó László, a gyermekotthon vezetője megköszönte a támogatást, s hozzátette, ez a jelentős összeg sokat segít az intézménynek, főleg a jelenlegi helyzetben.

Simon Rita

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó