Sport megállás nélkül

A Beregszászi 4. Számú Bendász István Cserkészcsapat, Magyarország Beregszászi Konzulátusa és a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség október 19-20-án (szombaton és vasárnap) második alkalommal szervezi meg a 2019 perc az egészségért, a közösségért elnevezésű rendezvényét a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolában.

A tavalyi, 2018 perces rendezvényen közel 800-an vettek részt, ebből 70 csapat 500 játékosa pályára lépett, és sikerült megszakítás nélkül végigjátszani a közel 34 órát – hangzott el a külképviseleten megtartott sajtótájékoztatón, ahol Szilágyi Mátyás főkonzul kihangsúlyozta, a program legfőbb célja,

minél szélesebb körben népszerűsíteni a mozgás egészségre gyakorolt hatását.

Tominec Mihály, a beregszászi cserkészcsapat parancsnoka és Barna György, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség csapatmentora ismertette az esemény programját.

Elmondták, a 2019 perc az egészségért, a közösségért folytatná az elmúlt évben útjára indított hagyományt, melyben Beregszász város közössége a kárpátaljai sportkedvelő közösségekkel, szervezetekkel, sportcsapatokkal, baráti társaságokkal karöltve egy közös jótékony célért megmozdulna. A hétvégén 2019 percen keresztül megszakítás nélkül éjszaka is menne a játék, a foci. Mindemellett számos mellékprogramba lehet majd becsatlakozni. A szervezők nemtől, kortól, edzettségi szinttől függetlenül várnak mindenkit. A csapatok 4+1 felállásban játszanak, egyszerre egy csapatból 5-en lehetnek a pályán. Emellett 5 cserével rendelkezhetnek. A csapatok létszámai így minimum 5 fő, maximum 10 fő.

A szervezők a jelentkezőket és a rendezvénybe bekapcsolódókat adakozási lehetőségre hívják, mellyel a Kárpátaljai „Elfelejtett” Gyermekeket kívánják támogatni.

Adományozni lehet a helyszínen kihelyezett perselyben, vagy online, a www.2019perc.hu weboldalon.

A Kárpátaljai „Elfelejtett” Gyermekek Segítése (KEGYES) egy civil csoport, mely 2017 februárja óta tevékenykedik kárpátaljai kórházakban, gyermekotthonokban. Elsősorban a kórházakban szülői felügyelet nélkül hagyott gyerekek napi ellátása és fejlesztése a csoport fő célja, de kiterjed a segítség a kórházak olyan fejlesztésére is, ami az „elfelejtett” gyerekek fejlődését szolgálja (pl. játszó szoba).

Visszatérve a futballhoz: a rendezvény közel harmincnégy órájában megszakítás nélkül folyik majd a játék, a folyamatos cserék biztosítják a játék folytonosságát. Akik pedig épp nem játszanak, azoknak alternatív pihenési, közösségi, kapcsolatépítési programokat is biztosítanak: lézerharc, méta, célbarúgó és kötélhúzó verseny, virtuális labdarúgás, társasjáték, mozi, karaokee, cserkészjátékok. Minden résztvevő ajándékban részesül, illetve a csapatok is több kategóriában díjazva lesznek. A fődíj egy értékes kerékpár.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó