Új vezetője van az ungvári szülészetnek

Érdekellentét és a kollektíva tiltakozása mellett új főorvost választottak az Ungvári Városi Szülészet élére.

Mint arról korábban beszámoltunk, a megyeszékhely szülészetének kollektívája az elnökhöz fordult jogorvoslatért, amiért a városi tanács nem akarja kinevezni az új, a kollektíva által támogatott pályázaton megválasztott főorvost, Viktorija Pantyot. Az orvosok közösségi oldalra feltöltött videójukban arra panaszkodtak, hogy az önkormányzati intézményeknél pénzért árulják a betöltetlen állásokat.

A kollektíva közösen tiltakozott Bohdan Andrijev polgármester ellen, aki szerintük nem veszi figyelembe a dolgozók véleményét, pénzt fogadott el az egyik az igazgatói posztra pályázó személytől, aki korábban már több alkalommal is elmarasztaltak korrupció vádjával. Mindeközben a dolgozók által támogatott jelölt Viktorija Pantyo autóját kétszer megpróbálták felgyújtani, a napokban a házában keletkezett tűz.

Az érintettek szerint Bohdan Andrijiv polgármester nem mondott le róla, hogy a saját emberét ültesse a főorvosi székbe. Új fejlemény az ügyben, hogy miközben Viktorija Pantyo a bírósághoz fordult jogorvoslatért, a városi tanács második alkalommal is kiírta az állás betöltésére a pályázatot, melyre csupán egyetlen jelölt adta be jelentkezését, Oleh Onopko megbízott főorvos. Onopko azt nyilatkozta a sajtónak, bármikor szívesen átadja a helyét, ha a bíróság úgy dönt. Október 15-én a pályázati bizottság a fennálló érdekellentét (Vitalij Gregor társadalmi aktivista szerint a bizottságban a városi tanács egészségügyi osztályának vezetője, valamint a szülészet neki egyenesen alárendelt főkönyvelője és jogásza is szavazott) és a kollektíva tiltakozása mellett döntött Onopko személye mellett.

 

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó