Könnyen eligazodik a számok világában

Katkó Rebeka a Nagydobronyi Református Líceum 6. osztályos tanulója. Korábban a megyeszékhelyen, Ungváron tanult egy ukrán nyelvű iskolában.

A szürtei kislány nagyon szeret iskolába járni, tavaly kitűnő tanuló volt. Idén is szeretne hasonló eredményeket produkálni. Amikor versenyre készül, bevallása szerint, kevésbé tud a többi tananyagra koncentrálni, de utólag igyekszik bepótolni.

– Milyen tantárgyakat szeretsz?

– Most a matek a kedvencem, és úgy érzem, jól is megy. A történelmet is szeretem, csak ötperceseket ne kellene írni belőle.

– Mivel foglalkozol szabadidődben?

– Rajzolgatok, papírokat vágdalok, hajtogatok. A kézműveskedés közel áll hozzám. Ezenkívül öt éve járok zongorára.

Rebeka tavalytól tagja a líceum énekkarának, és azóta megtanult hárfázni, a jövőben pedig egyéb hangszereket is ki akar próbálni. Több tantárgyi vetélkedőn vett már részt pozitív eredménnyel. Három szavaló- és egy ukránnyelv-vetélkedőn volt tavaly. Előbbiből az első helyezést sikerült elhoznia, utóbbiból negyedik lett.

– A bátyám a Szürtei Középiskolában tanul. Másfél évvel idősebb nálam, de nem nagyon szoktunk együtt játszani. Előfordul, hogy összeveszünk. Néha azért segít, ha szükségem van rá.

Az osztálytársaival jól kijön, többször kérik a segítségét, ha az ukrán házit kell megcsinálni. Szülőfalujában is sok barátja van, hiszen nagyon beszédes és barátságos.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó