Tarolt a Sahtar, kapaszkodik a Dinamo

A 11. fordulóval véget ért az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első köre.

A Sahtar Doneck százszázalékos teljesítménnyel magabiztosan vezet. Az edzőváltás után magára találó Dinamo Kijev zsinórban aratott öt győzelmének köszönhetően feljött a számára jól megszokott második helyre. Meglepetésre az első hatosban tanyázik az újonc Koloszivka is, noha legutóbb méretes pofonba rohant bele a bajnoki címvédő harkivi otthonában.

A második kör után az első hat helyezett rájátszást vív a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekért. Ukrajna két csapatot a BL-ben, hármat az EL-ben indíthat.

A második hatos szintén egymással viaskodik, esetükben a kiesés elkerülése a cél. Egyenesen ebben a szezonban senki nem esik ki, mivel jövőre 14 csapatos lesz az ukrán élvonal. A másodosztályból, ahol a Minaji FC is érdekelt, 2 csapat jut fel, a harmadik pedig osztályozót játszik a Premier Liga utolsó helyezettjével.

Az ukrán Favbet Liga 11. játéknapján: Sahtar Doneck–Kolosz Koloszivka 6–0, Dinamo Kijev–Olekszandrija 1–0, Zorja Luhanszk–Deszna Csernyihiv 2–1, Lembergi Kárpáti–FK Lviv 0–0, Olimpik Doneck–Vorszkla Poltava 2–0, Mariupol–Dnyipro 1–0.

A 33 pontos Sahtart a 23 pontos Dinamo és a 20 pontos Deszna követi a táblázat felsőházában, az utolsó helyeken pedig az egyaránt 8 pontos Olimpik, Vorszkla és FK Lviv áll.

A teljes bajnoki táblázatot a Kárpáti Igaz Szó szombati, október 26-i lapszámában közöljük.

Forrás:
KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó