Sahtar- és Dinamo-iksz kéz a kézben

Először vesztett pontokat a bajnoki címvédő és listavezető Sahtar Doneck az ukrán élvonalban. Botlásukat nem tudta kihasználni a Dinamo Kijev, amely egy hajrában kapott góllal ikszelt a lembergi Kárpátival.

Harkivban a BL-ben a Fradit kiejtő horvát Dinamo Zagrebbel 2–2-et játszó Sahtar és az EL-ben a francia Saint-Étienne otthonában bravúrosan 1–1-re végző Olekszandrija csapott össze. Találkozójuk gólt nem, csupán egy-egy kiállítást hozott. Az idei szezonban ez volt az első pontvesztése Luis Castru együttesének.

Taisonéknak azonban semmi okuk az aggódásra, mert a Dinamo Kijev öt zsinórban megnyert bajnoki után váratlanul megtorpant a Kárpátival szemben. A második félidő elején Verbic ugyan vezetést szerzett, de a hajrában Sabanov öngólt vétett, amivel 1–1 lett a vége, ugyanúgy, mint hétközben a dán Köbenhavn elleni hazai EL-csoporttalálkozón. Ennek még örülhettek is Olekszij Mihajlicsenko fiai, mert a lembergiek a legvégén még a kapufát is eltalálták. A két ukrán gigász között így maradt a 10 pontos különbség. Emlékeztetőül: az Ukrán Kupa nyolcaddöntőjében a Dinamo és a Sahtar egymással csap össze a kijevi Olimpiai Stadionban. A továbbjutás a mai, szerda esti egy meccsen dől el.
A Favbet Liga legutóbbi játéknapján magabiztosan győzött az érmes helyekért küzdő Zorja és a Deszna, feljött a rájátszást jelentő hatodik helyre a Mariupol, amely a hullámvölgybe került, négy meccse nyeretlen és gólnélküli újonc Kolosz Kovalivkát fektette két vállra. Az FK Lviv és a Vorszkla helyzete egyre elkeserítőbb.

Az ukrán Premier Liga 12. fordulójában: Zorja–Vorszkla 4–0, Olimpik–Dnyipro 3–2, Mariupol–Kolosz 2–0, FK Lviv–Deszna 1–4, Dinamo–Kárpáti 1–1, Sahtar–Olekszandrija 0–0.

Az állás: 1. Sahtar 34 pont, 2. Dinamo 24, 3. Zorja 23, 4. Deszna 22, 5. Olekszandrija 20, 6. Mariupol 16, 7. Kolosz 14, 8. Dnyipro 11, 9. Olimpik 11, 10. Kárpáti 10, 11. Vorszkla 8, 12. FK Lviv 8.

Forrás:
KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó