Diftéria: Kijevben háromra emelkedett a fertőzöttek száma

A megyeszékhelyen az elmúlt hat nap során 10598 személy oltatta be magát diftéria ellen, adta hírül az Ungvári Városi Tanács.

Mind Ungváron, mind Kárpátalján van elegendő oltóanyag, amit a páciensek saját családorvosuknál kérhetnek még abban az esetben is, ha eddig nem kötöttek vele szerződést. Az esetleges betegek számára szükséges antitoxin, amit szerdára vártak Indiából, egyelőre nem érkezett meg. Az Ungvári Nemzeti Egyetem hallgatói számára plusz oltópontokat is kialakítottak. Ezek a Függetlenség part 22, az Egyetemi utca 10 és 14. szám alatt találhatók. Új diftériás esetet nem észleltek a megyében. A megyei infektológiára beutalt 15 indiai diák állapota kielégítő, antibiotikumos kezelést kapnak.

Közben Kijevben a héten háromra emelkedett a torokgyíkkal fertőzöttek száma. Ezúttal egy férfi került az olekszandrijivszki  kórházba a diagnózissal. A gond az, hogy a többmilliós városban nem maradt egyetlen ampulla antitoxin sem, azt beadták a második betegnek. A most kórházba került férfinak torokgyík elleni immunglobulint adtak, amit több kórházból „kalapoztak” össze.

Mint arról korábban hírt adtunk, Ungváron az Ungvári Nemzeti Egyetem 2. számú orvosi karának tizenöt hallgatójánál találtak diftéria fertőzést. Emiatt a megyében lokális rendkívüli helyzetet hirdettek.

Magyar Tímea

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó