Lembergi áldozatok a Sahtar és a Dinamo útjában

Könnyed sikerrel vette az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulóját a Sahtar Doneck és a Dinamo Kijev. Mindkét gárda a pontvadászat lembergi szereplőit keserítette.

A címvédő doneckiek szinte a B-csapatukkal verték meg hazai közönsége előtt a szebb napokat látott Kárpátit. Luis Castro csapatának szüksége is volt egy kis önbizalomnövelő sikerre, mert előtte három meccsen át nyeretlen maradt. A kisebbik lembergi alakulat a fővárosba utazott egy méretes zakóért. A minaji kupakiesést követően az FK Lvivnél megköszönték az eddigi edző, Volodimir Mazjar munkáját, akitől a vezetőedzői pálcát a segítője, az egykoron Ungváron, a Hoverlában is focizó örmény Jegise Melikjan vette át. Ám a csapat vele sem volt azonos súlycsoportban a Dinamóval szemben, igaz, eltiltása miatt most még ő nem ülhetett le a kispadra. A kijeviek úgy nyertek 4–0-ra, hogy Szidorcsuk kiállítása miatt több, mint egy félidőn át emberhátrányban játszottak. Olekszij Mihajlicsenko hosszú idő után először tette be a kezdőbe ismét a fiatal Mikola Saparenkót, aki góllal hálálta meg a bizalmat.

Meggyőző teljesítmény nyújtva nyert a Zorja a Dnyipro otthonában. Dmitro Mihajlenko tanítványai egymás után ötödször veszítettek. Rossz passzban van a másik újonc is, a Kolosz zsinórban negyedszer zakózott. A kovalivkai csapatnál legfeljebb annak örülhetnek, hogy 385 percnyi gólcsend után ismét betaláltak. Megtáltosodott viszont a sokáig sereghajtó Olimpik. Az új edző, Vicente Gómez érkezésével már harmadik sikerüket zsebelték be.

A Premier Liga 13. játéknapján: Kárpáti–Sahtar 0–3, Dinamo–FK Lviv 4–0,  Vorszkla–Deszna  0–1, Olekszandrija–Mariupol 3–1, Dnyipro–Zorja 1–4, Kolosz–Olimpik 1–2.

Az állás: 1. Sahtar 37 pont, 2. Dinamo 27, 3. Deszna 26, 4. Zorja 25, 5. Olekszandrija 23… 11. Vorszkla 8, 12. FK Lviv 8.

Forrás:

KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó