Harminc éve a KISZó olvasója

Lengyel Mónika tizenhét éve él Beregdédában, a beregszászi lány oda ment férjhez. Azóta négy (három közös) fiúgyermeket nevel párjával. Mónika főállású családanya. Három fiú a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium diákja. A legidősebb nem él velük, ő már házas, Gergely végzős, Ádám jövőre ballag, Máté pedig 14 éves.

– Mit ne mondjak, bizonyára nem egyszerű ennyi férfiembert rendben tartani, sütni, főzni, takarítani. Gondolom, ennyi év alatt már beleszokott ebbe…

– Így van. Bár nem ritka a vita, a civakodás, de ez az élet rendje, mi ezt szoktuk meg. Kordában kell őket tartani, olykor szigorral, olykor jó szóval. De nagyon szeretjük őket, a kedvükért sokszor olyan ételeket készítek, amit a leginkább szeretnek, mindenki nagy kedvence a pizza és a sütemények. És akkor még a ház körüli teendőkről nem beszéltünk. Sertést is tartunk, baromfiudvarunk is van, tehát munka akad bőven. De nincs okom panaszra, mert a férjem a mosogatáson kívül mindent elvállal, sokat segít – mondta Mónika.

A Lengyel család tagja a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének, annak keretében gyakran kirándulnak. Legutóbb három napot töltöttek Beregszentmiklóson.
Arra a kérdésünkre, hogy szabad idejében mivel foglalkozik szívesen, Mónika elárulta, nagyon szeret kertészkedni és keresztrejtvényt fejteni.

– Legalább harminc éve olvasója vagyok a KISZónak, a keresztrejtvényeket rendre megfejtem, többnyire be is küldöm. A mostani nem az első nyereményem, ennek is nagyon örülünk, bár a férjem készít saját bort, de ezt is megkóstoljuk, már csak azért is lesz érdekes, mert a lap szerkesztőinek a keze munkája is benne van.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó