Vereséggel zárta az évet az Ungvári FC

Folytatta negatív sorozatát, és ismét kikapott a harmadosztályban érdekelt Ungvári FC. A megyeszékhely csapata hiába szorongatta meg a Dinaz Vishorod csapatát, zsinórban hetedik vereségét könyvelhette el.

Vaszil Varga együttese már a 2. percben vezetést szerzett Viktor Rjasko révén, mégis 3–2-es vereséget szenvedett a Dinaz Vishorod vendégeként. A hazaiak még az első félidő derekán egyenlítettek,  második játékrész elején a maguk javára fordították a mérkőzést, sőt a 67. percben már kétgólos előnyük is volt (3–1). A csereként beálló Volodimir Duran három percre rá betalált, ezzel szorossá téve a hajrát, viszont az egyenlítés nem sikerült az ungváriaknak. A kárpátaljai egyletnek ez volt zsinórban a hetedik veresége, annyi pozitívuma van a találkozónak, hogy megtört az 542 perc óta tartó gólképtelenségüket, mindeközben hét mérkőzésen 21 gólt kaptak.

Ugyan Vishorodban még Vaszil Varga ült az ungváriak kispadján, de már a csapat elutazása előtt kiszivárgott, hogy ez lesz az edző búcsúmeccse, ugyanis a klubvezetés új szakmai stábbal szeretné megkezdeni a téli felkészülést. Már azt is lehet tudni, hogy a távozó Vargát Mihajlo Ivanicja váltja a kispadon, a tapasztalt szakember munkáját Vadim Gyergy segíti majd a másodedzői pozícióban. Az ungvári vezetők azt várják a szakmai stábtól, hogy magára találjon a gárda, és feljebb lépjen a tabellán. Ivanicja számára nem ismeretlen a feladat, a tréner korábban az Ungvári Verhovinát, az OSZK Zakarpattyát és utódját, az Ungvári Hoverlát is irányította. Vezetésével 2009-ben másodosztályú bajnokságot nyert és jutott az elitosztályba az azóta csődbement ungvári klub. A vezetőedző az elmúlt években a megyei bajnokságban szereplő csapatoknál kapott szerepet.

Az Ungvári FC az újabb vereség után a tabella utolsó előtti helyére csúszott vissza, innen kell majd tavasszal visszakapaszkodnia, hogy bennmaradhasson a profi ligában. Nem lesz könnyű feladat.

 

Forrás:
KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó