Tizenhat nap az erőszak ellen

November 25-én vette kezdetét és december 10-ig tart a családon belüli erőszak leküzdésére szervezett országos akció. A megmozduláshoz csatlakoztak a kárpátaljaiak is.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Olga Travina, a megyei állami közigazgatás elnökhelyettese, Mihajlo Petriska, a megyei szociális védelmi főosztály vezetője, Vadim Szitalo, a megyei rendőrség ifjúságvédelmi osztályának helyettes vezetője és Andrij Kurta, az ifjúságvédelmi szolgálat vezetője számolt be az akció céljáról. Az idén a szervezők azt szeretnék elérni, hogy felhívják a társadalom figyelmét az egyre gyakoribbá váló sajnálatos családi tragédiákra, ráébresszék az embereket a probléma súlyosságára, és vázolják  hogy miként lehet ellene eredményesen fellépni.

Az akció kezdetén a megyei rendőrség munkatársai röplapokat és felvilágosító leporellókat osztogattak, majd a  családon belüli erőszak ellenében létrehozott akciócsoport munkatársai és az erőszak ellen fellépő szolgálatok tagjai a megyeszékhely utcáin rendezett felvonulással hívták fel a figyelmet a sajnálatos jelenségre és az ellene folytatott küzdelem fontosságára.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó