Ukrán Kupa: Először jutott elődöntőbe a Minaji FC

Története eddigi legjobb eredményét érte el a Minaji FC a labdarúgó Ukrán Kupában, ugyanis szerda délután bejutott az elődöntőbe. Vaszil Kobin együttese 1–1-es döntetlen után idegtépő tizenegyespárbajban győzte le a vele azonos osztályban szereplő Ingulec Petrovo csapatát.

A kék-fehér mezes házigazdák telt ház előtt fogadták a Kirovográd megyei csapatot. A mintegy 2000 hazai szurkoló biztatását élvező házigazdák lendületesen és bátran játszottak, az első negyedórában több komolyabb helyzetet is kialakítottak. A minajiak gyorsan megszerezhették volna a vezetést, ám Anatolij Nurijev gólját les miatt nem adták meg a tizedik percben. Húsz perccel később aztán Olekszandr Hlagola érvényes gólt szerzett, így egygólos hazai előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második játékrész sokkal visszafogottabban indult, a Minaj igyekezett lassítani a tempón, de rosszul tették, ugyanis az 54. percben a vendégek kihasználták a hazai védelem pillanatnyi megingását és kiegyenlítettek. A 76. percben emberelőnybe került a hazai csapat, a vendégek játékosát durva szabálytalanságért állította ki a játékvezető. A fennmaradó időben több nagy helyzetet is kialakított a minaji egylet, de újabb gólt nem sikerült szereznie, következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. A hosszabbítás első félidejében kiegyenlítődött a létszám, miután Roman Nikitjuk megkapta a második sárga lapját, de egy perccel később az Ingulec már 9 emberrel játszott, újabb játékosuk mehetett idő előtt zuhanyozni. A hosszabbításban sem született gól, így jöhettek a büntetők.

A tizenegyespárbaj elképesztő drámát hozott, három minaji játékos is kihagyta a büntetőjét, viszont Andrij Popovics bravúrjainak köszönhetően 6–5-re megnyerték a hazaiak a büntetőpárbajt és továbbjutottak az Ukrán Kupa elődöntőjébe. A kapus maga is betalált Bohdan Susztnak, a vendégek egykoron válogatott hálóőrének. Az egész mérkőzés eléggé paprikás hangulatban zajlott, három kiállítás és 14 sárga lap született. Tavaly egyébként az Ingulec kupadöntőt játszhatott a Sahtarral, az idén pedig a Premier Ligás tagságra aspiráló kárpátaljai gárda ismételheti meg ezt az óriási bravúrt. Az már biztos, hogy az elődöntőben is élvezheti a hazai pálya előnyét a Minaji FC, miután az egyedüli alacsonyabb osztályú csapat a négy között. Rajta kívül a Dinamo Kijev, a Mariupol van még ott, s hozzájuk csatlakozik a Vorszkla Poltava vagy a Deszna Csernyihiv. Tavaly a nyolcaddöntőig jutott el a jelenlegi első számú kárpátaljai csapat, ahol egy kiváló hangulatú mérkőzésen a Dinamo Kijev jelentette a végső állomást.

Forrás:

KISZó/Szabó Sándor

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó