Száraz, napos idő jön vasárnaptól

Pénteken egy hidegfront érkezik, megnövekszik a felhőzet, és sokfelé készülhetünk kisebb esőre, záporokra. A csúcshőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, de a front érkeztével viszont délután visszaesik a hőmérséklet.
Hidegfronti hatás.

Szombaton még sokfelé zavarhatják meg felhők a napsütést. Gyenge csapadékra néhol nyugaton van esély. Az északias szél többfelé megélénkülhet. Visszatér a fagy, hajnalban -2, +4 fokot mérhetünk. Délután 9-14 fok várható.

Vasárnap ragyogó napsütés ígérkezik. Csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban többfelé fagyni fog, -6, +2 fok valószínű, de a fagyzugos helyeken akár ettől is hidegebb lehet. Délutánra 7-12 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétfő hajnalban is többfelé fagyhat. Napközben száraz, napos idő várható. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, erős lehet. Délután 9-13 fokos maximumokra van kilátás. Kedden is folytatódik a száraz, napos idő. Gyenge lesz a légmozgás. Délután 10-16 fok ígérkezik.

Forrás:
KISZó/idokep.hu

Post Author: KISZó