Kárpátalján nincs koronavírusos beteg

Az interneten megjelent hír, miszerint Huszton észleltek egy koronavírusos beteget, aki Olaszországból tért haza, kacsa.  Kárpátalján továbbra sincs egyetlen koronavírusos beteg sem, hangzott el a megyei közigazgatásban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Az illetékesek felszólították a vállalatokat, a közületeket, hogy lehetőleg térjenek át a távmunkára, munkatársaikat, ha tehetik, küldjék szabadságra, elsősorban az idősebb korosztályt.

Kárpátalján 22 kórház van, melyekben 174 lélegeztető gép áll rendelkezésre. Azonban az egészségügyi minisztérium rendelete nyomán további készülékek beszerzése is folyamatban van. A megyei tartalékalapból anyagi forrásokat szabadítottak fel az egészségügyi dolgozók járványmegelőzési eszközökkel való minél teljesebb ellátására.

Nagyon fontos, hogy hatékonyan előzzük meg a vírus terjedését, hangzott el. A hétvégén ugyanis rengeteg külföldi vendégmunkás tért haza. Ezért, aki gyanús tüneteket észlel magán, értesítse a családorvosát, vagy hívja a 103-as telefonvonalat, ahol tájékoztatják róla, mi a teendője.

Ma éjféltől minden határátkelőt lezárnak a külföldiek előtt, csak az ukrán állampolgárok térhetnek haza. Az elmúlt 24 órában egy magyar és egy román állampolgárt fordítottak vissza az államhatárról, mondta el többek között Olekszij Hetmanenko, a megyei közigazgatás megbízott, dr. Biró Erzsébet, a megyei egészségügyi főosztály, Viktor Ivanusz a megyei vámhivatal vezetője, valamint a határőrség képviselői.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó