Dietológus: Ne ringassák magukat abba az illúzióba, hogy az alkohol legyűri a vírust

Hogyan éljük túl a négy fal között a karantén idején, hogyan figyeljünk oda az egészségünkre – az egészséges táplálkozásról és káros szokásainkról beszélgetett az UNIAN újságírója Miroszlava Uljanyinával.

A szervezetünk legjobban az ételből kivett vitaminokat hasznosítja, viszont ebben az időszakban nem árt étrendkiegészítőkkel erősíteni magunkat. Hasznos a C, illetve D-vitamin, valamint az Omega-3 zsírsavak is. A szakértő szerint a kávémegvonás is jó hatással lehet a szervezetünkre. Helyette a tiszta víz és zöldtea fogyasztását ajánlja, gyömbérrel és citrommal.

A koronavírus „megelőzése céljából” fogyasztott alkohollal kapcsolatban elmondta, ezzel jól lehet viccelődni, viszont tudjuk, az alkohol nincs jó hatással a szervezetünkre.

Sokan hisznek a vörösbor jótékony hatásában a magas rezveratrol (növényi anyag, erős antioxidáns, amely a regenerálódás szempontjából nagyon hasznos) tartalma miatt.

Valójában ahhoz, hogy a kellő mennyiségű rezveratrolt megkapjuk, több száz liter bort kellene elfogyasztanunk. Éppen ezért ne ringassák magukat abba az illúzióba, hogy az alkohol legyűri a vírust. A szeszes ital toxikus a szervezetünk számára.

Sokan arra használják a karantént, hogy végre kialudják magukat. Ezzel kapcsolatban a szakember megjegyezte, hét óra az ideális alvásidő. A megszokott napirendünk megváltozása alkalmas lehet arra, hogy végre beállítsuk bioritmusunkat.

 

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó