Oktatási minisztérium: semmiképp sem marad el az idei ZNO és felvételi kampány

Minden időpont attól függ, meddig tart a koronavírus-járvány miatt hirdetett országos karantén, közölte ma Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériumának megbízott vezetője online sajtótájékoztató keretében.

У зв’язку з загальнонаціональним карантином Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального…

Közzétette: Міністерство освіти і науки України – 2020. március 26., csütörtök

Ljubomera Mandzij elmondta, ami bizonyos, hogy április 24-ig ugyanúgy folytatják a távoktatást, mint ahogy azt elkezdték március 12-én.

A tanév július 1-jén fejeződik be,

kivéve a 11. osztályosoknak. Számukra akkor ér véget, miután megkapták az érettségi bizonyítványaikat. Azt pedig a külső független tesztelés (ZNO) eredményeit követően történik.

A ZNO kapcsán több forgatókönyv is létezik, mondta el az szaktárca megbízott vezetője. Úgy fogalmazott, ha májusban vagy június elején visszatérnek az iskolapadokba, akkor június 25-től kezdődik a ZNO vizsgaidőszaka, július közepére megkapják az eredményeket és augusztusban indulhat a felvételi időszak. De arra az eshetőségre is fel vannak készülve hogy csak augusztusban tartják a ZNO vizsgákat, ám akkor szeptember közepén tudják meg az eredményeiket és csak októberben felvételizhetnek.

Az állami összegző atesztációval (DPA) kapcsolatban elmondta, a negyedik és kilencedik osztályosok számára az idén elmarad.

Az egyetemisták esetében a tanév a korábbi évekhez hasonlóan fejeződik be. A felsőoktatásban meg tudják oldani a vizsgaidőszak lebonyolítását távvezérlésben is.

Mandzij megerősítette korábbi bejelentését, miszerint a tanárok megkapják a fizetésüket.

Forrás:
KISZó/Fotó:Zunko Barnabás

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó