Tavaszi hétvége után hidegfront hoz lehűlést

Pénteken sok-sok napsütésre számíthatunk, csupán nyugaton, délnyugaton lehetnek felhősebb időszakok, viszont csapadék sehol sem várható. A keleti-északkeleti szelet még többfelé kísérhetik élénk, néhol akár erős lökések. Délután 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton is sok napsütésre van kilátás, de időnként gomolyfelhők takarhatják a napot, melyekből helyenként az északi tájakon egy-egy futó zápor kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Vasárnap egy hidegfront előterében elszórtan egy-egy futó zápor előfordulhat, de délután még 15-19 fok közötti maximumokra van kilátás. Nyugaton megélénkülhet az északira, északnyugatira forduló szél.

Hétfőn jelentős lehűlés érkezik erős, néhol viharos északias széllel, északnyugat felől többfelé esővel, záporokkal, ami napközben havas esőbe, havazásba válthat át. Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de csak egy-egy helyen alakulhat ki futó zápor, hózápor. A szeles időben napközben 5-9 fokot mérhetünk.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó