Réka már nagyon várja a tavaszt

A tiszaújhelyi Beregi Réka Ilona a helyi általános iskola negyedik osztályos tanulója. A kislány büszke arra, hogy jeles tanuló, egy tantárgy sincs, ami nehezebben menne neki. A leginkább a matematikát szereti.

– Ukrán osztályba járok, ám az első perctől fel tudtam venni a lépést az osztálytársaimmal, nem okoz gondot, hogy ukránul tanulok. De nagyon szeretem a magyar verseket, sokat meg is tanulok közülük. Március 15-én is szavaltam egy szépet – mondta a kislány, aki azt is elárulta, bár két neve van, inkább a Rékát használja, mindenki így szólítja.

– Most jó hosszú kényszerszabadságotok van, igaz, kell tanulni, mégis más, mintha iskolába járnátok. Hogy telnek a napjaid?

– Én művészeti iskolába is járok, három éve tanulok zongorázni és énekelni, táncolni pedig immár ötödik éve. Leginkább a klasszikus táncot szeretem, de a rock and roll is jöhet, mert közben kedvünkre kiugrálhatjuk magunkat. A szomszéd kislány a legjobb barátnőm, ő más iskolában tanul, így csak hétvégén szoktunk találkozni. Ő az, amikor eljön hozzánk, akire mindig számíthatok. Ő fuvolán játszik, együtt zenélünk, ő fuvolán, én pedig zongorán játszom. Ha pedig valóban lazítani akarok, akkor anyukám segítségével kézműveskedek, ajtódíszeket és más szép dolgokat készítünk, vagy a barátnőmmel pingpongozunk, labdázunk – mondta.

Rékának két fiútestvére van, az egyik 18, a másik 20 éves. Velük nem igazán van közös programja, de a szomszéd kislánnyal annál inkább, és már nagyon várják, hogy végre beköszöntsön az igazi tavasz, a jó idő, hogy a szabadban is kellemes órákat tölthessenek együtt.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó