Bevándorlás: egy év alatt több mint 20 ezer szabálysértés Ukrajnában

migrácio határsértő

Az elmúlt egy évben 1300 illegális migránst tartóztattak fel Ukrajna határain – közölte az Ukrán Állami Határőrszolgálat sajtószolgálata.

A jelentés szerint az illegális migráció változatlanul komoly problémát jelent Ukrajnában, és a világjárvány sem enyhített a helyzeten. Az elmúlt 12 hónap alatt 11 olyan bűnszervezetet számoltak fel a hatóságok, amelyek szervezett embercsempészetre specializálódtak. Az említett időszakban 1300 illegális migránst tartóztattak fel Ukrajna határain. Összesen 8600 fő belépését tagadták meg az országba, ezek olyan országok állampolgárai voltak, akiknél felmerült az illegális bevándorlás gyanúja. Leggyakrabban török, izraeli, üzbég, azeri, grúz, indiai, nigériai, moldáv és orosz állampolgárokat fordítottak vissza a határról.

Az elmúlt egy évben – 2019 májusától 2020 áprilisáig – 22 ezer esetben indult idegenrendészeti eljárás beutazási és tartózkodási szabályok megsértése miatt. Leggyakrabban orosz, magyar, moldáv és román állampolgárokkal szemben intézkedtek a hatóságok.

Post Author: KISZó