Az ajándék – telitalálat!

A Félelem Nélküli Élet Alapítvány és Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulátusa nemzetközi fotópályázatot hirdetett. A Maradjunk otthon, győzzük le a járványt! című verseny egyik nyertese egy kárpátaljai kislány volt, aki már meg is kapta az ajándékát.

Közzétette: Honorary Consulate of Ukraine in Siófok – 2020. május 8., péntek

Az alapítvány és a tiszteletbeli konzulátus köszönetet mondott Magyarország Ungvári Főkonzulátusának és személyesen Buhajla József főkonzulnak, aki a nyertesek ajándékainak szállításában vállalt önzetlen segítségét. A közösségi oldalukra feltöltött bejegyzésben a szervezők elmondják, ez már a sokadik olyan projekt, amiben együttműködnek, és nagyon fontosnak tartják, hogy ezekben a nehéz időkben is vannak olyan partnereik, akikkel karöltve sikerül kicsit szebbé, jobbá tenni a gyermekek karanténban töltött napjait.

A két Ivano-Frankivszk megyéből származó díjazott ajándékai még úton vannak, viszont a kárpátaljai Mitro Zsófia már megkapta a jutalmát.

Az alig hároméves kislány izgalmairól az édesanyja, Lívia mesélt a KISZó-nak:

– A Facebook-on szereztem tudomást a pályázatról, és rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Karantén idején nincs annyi tennivaló, úgy gondoltam, jó lenne megpróbálni. De először nem hittünk magunkban, azt gondoltuk, nem vagyunk elég kreatívak ehhez. Teltek-múltak a napok, és mivel folyamatosan alkotunk valamit a kislányommal, elkészült a díjnyertes alkotás is, a Bogyó és Babócás játék. Lefotóztam, de csak a határidő előtti nap döntöttem úgy, hogy jelentkezünk a fotópályázatra. És sikerült! Szépen gyűltek a lájkok, rokonok, barátok, a főiskolás ismerőseim, illetve a tanítványaim szülei népszerűsítették a posztot. Második helyezést értünk el, nagyon örültünk. Még sosem vettünk részt ilyesmiben.

– Feldobta a karantén-időszakot a pályázat?

– Igen, nagyon. Mi élveztük a karantént, ugyanis végre több időt töltünk együtt. Viszont egy idő után kezd unalmassá várni a bezártság. Hiába voltak játékai, már nem kötötték le a figyelmét. Az alkotás, a verseny, majd pedig miután megtudta, hogy nyert, teljesen felvillanyozta. Minden este izgatottan aludt el. Olyan még nem volt, hogy valami tíz percnél tovább érdekes legyen neki, most viszont órák óta azzal játszik.

– Akkor eltalálták az ajándékot?

– Abszolút. Nagyon szuper kis konyhakészlet, mindenféle kellékkel, illetve színes gyurmákat is kapott. A szervezők megkérdezték, hogy mivel szeret foglalkozni a gyerek, én pedig elmondtam, hogy szívesen sütöget, meg főzőcskézik, persze ilyen menő konyhára nem számítottunk. Nagyon szépen köszönjük!

Post Author: KISZó