Az anyák 40 százaléka elégedetlen a távoktatással

Egy felmérés szerint az édesanyák jelentős része nincs megelégedve a távoktatás hatékonyságával.

Ezt a Zmina emberjogi központ által szervezett, a Nők a világjárványban és az ők szükségleteik elnevezésű felmérésből szűrték le, számol be az osvita.ua hírportál.

Az iskoláskorú gyerekeket nevelő nők visszajelzései vegyesek voltak a távoktatás hatékonyságával és színvonalával kapcsolatban.

Negyven százalékuk elégedetlen a távoktatással. Közülök 24 százalék inkább nem tartja effektívnek a gyermeke oktatását, míg 16 százalék egyáltalán nem nevezné hatékonynak.

Az iskoláskorú gyermekkel rendelkező anyák 29 százaléka viszont elégedett a karantén alatti távoktatással.

Közülök is inkább húsz százalék vallja azt, hogy hatékony a módszer, és csupán 9 százalék gondolja azt, hogy egészen hatékony az oktatás efféle formája.

A megkérdezettek 31 százaléka a Nehéz válaszolni variánst választotta.

A felmérésben résztvevők negyede – 25 százaléka – arról számolt be, hogy a gyermekeinek egyetlen tantárgyból sincsenek biztosítva a tanuláshoz szükséges online eszközök. Majdnem ugyanennyien panaszkodtak nehézségekre a távoktatás során.

A legtöbb anya azt jegyezte meg ezzel kapcsolatban, hogy neki kell megszerveznie a tanulást, vagyis figyelnie kell az órarendre, a feladatok megoldására stb.

Kiemelték továbbá, hogy többen (21.2 %) kénytelenek elmagyarázni a gyermeknek a nehéz tananyagot, és problémát okoz (20, 6 %-nak) az iskolás motiválása is a karantén alatt.

Csupán 3,7 százalék válaszolta azt, hogy semmilyen probléma nem merült fel a távoktatás megszervezésénél, és a gyermeke vagy gyermekei önállóan tanulnak.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó