Beregszászon is fokozatosan újraindul a konzuli ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Beregszászi Konzulátus 2020. május 12-től kezdődően fokozatosan újrakezdi a konzuli szolgáltatások nyújtását – olvasható Magyarország Beregszászi Konzulátusának közleményében.

Az alábbi ügycsoportokban, csak és kizárólag előre egyeztetett időpontban a külképviselet lehetőséget biztosít:

– korábban elkészült okmányok átvételére;

– korábban benyújtott tartózkodási engedély (D típusú vízum) iránti kérelmekben a hiánypótlás és döntés átvételére.

A korábban megszokott ügyfélfogadási időben, előre egyeztetett időpontban benyújtható kérelmek:

– útlevél és személyazonosító igazolvány iránti kérelem;

– születés hazai anyakönyvezése iránti kérelem (hozzá kapcsolódóan esetlegesen házasságkötés hazai anyakönyvezése iránti kérelem és anyasági támogatás / FÉTÁM iránti kérelem);

– haláleset hazai anyakönyvezése iránti kérelem;

– tartózkodási engedély (D vízum) iránti kérelem;

– június 2-től: házasságkötés hazai anyakönyvezése iránti kérelem.

Az elérhető további szolgáltatások köréről, folyamatban lévő ügyekről és ügyintézésről a +38-03141-427-63-as vagy a +38-03141-422-96-as vezetékes telefonszámon hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 14 óra között (közép-európai idő szerint) lehet érdeklődni.

Ügyintézés kizárólag előzetesen, telefonon történt egyeztetést követően lehetséges, melynek során a 2 méteres távolság betartatása, valamint a szájat és orrot takaró maszk viselése kötelező!

Figyelem! Hadigondozottak ellátásával kapcsolatos ügyintézés (életbenléti igazolások, aláírás-hitelesítés) csak a COVID-19 járvány miatti veszélyhelyzetet kihirdető magyar jogszabály hatályvesztését követően lehetséges!

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó