Ukrajnában ragadtak a béranyáktól származó babák

Több ezer csecsemő ragadhat Ukrajnában a karantén végéig, akiket béranyák hoztak világra külföldiek számára.

Míg sok külföldi országban törvény tiltja, Ukrajnában a béranyaság régóta jövedelmező biznisz. Ám a karanténintézkedések miatt az utóbbi hetekben nem tudtak kijuttatni az országból több száz újszülöttet, amiről az egyik reproduktív egészségügyi központ, a BioTeh publikált videót. Kiderült, hogy csak az ő intézetükből ötvenegy baba várja, hogy hazavigyék amerikai, olasz, spanyol, brit, kínai, francia, német stb. szülei. Az itt rekedt gyerekek egy kijevi szállodában várják sorsukat, vannak, akik új szüleikkel várakoznak arra, hogy kijuthassanak az országból, másokra, 36 babára, akiknek újdonsült szüleik nem tudnak bejönni az országba, dadák vigyáznak.

A problémára reagáló Ljudmila Deniszova emberjogi ombudsman kijelentette, azonnal rendezni kell, mégpedig törvényi szinten a problémát, hisz a béranyaság tömeges méreteket öltött és úgy reklámozzák Ukrajnában, akár egy terméket. A babák száma a karantén végéig akár több ezerre is emelkedhet. A szociálpolitikai minisztérium az ily módon világra jött babák jogvédelmének erősítését forszírozza.

Ukrajna azért vált a béranyaság Mekkájává, mivel itt 30 és 70 ezer dolláros áron „kínálják” az újszülötteket a külföldieknek. Például az USÁ-ban ez az összeg 300 ezer dollár.

Post Author: KISZó