Az M1-es autópályáig jutott az ukrán embercsempész

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzésére az M1-es autópályán egy cseh honosságú gépjárművet ellenőriztek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A járművet egy ukrán férfi vezette, aki a nyomozás adatai szerint anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtott az államhatár illegális átlépésében, és Ausztriába szállított volna két külföldi férfit.

A gépkocsivezető és utasai az ellenőrzés során először más nevére kiállított ukrán útlevelekkel akarták igazolni magukat, de a rendőrök megállapították, hogy a személyek valójában orosz állampolgárok, akik Magyarország államhatárát illegálisan lépték át.

A két határsértőt, valamint a segítőjüket a szabolcsi nyomozók a megyei rendőr-főkapitányságra előállították, és bűnügyi őrizetbe vették.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán a 25 éves ukrán állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A 44 éves és a 25 éves orosz állampolgár közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt került bíróság elé.

A büntetőeljárás során a szabolcsi nyomozóknak sikerült azonosítaniuk és őrizetbe venniük egy 30 éves ukrán állampolgárt is, aki a bűncselekmény elkövetésében a 25 éves gyanúsított bűntársa volt.

A főszervezőt, egy 36 éves ukrán állampolgárt európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján még keresik, áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatójában.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó