Az új kormányzó és a főkonzul „közös dolgainkról” egyeztetett

Olekszij Petrov, Kárpátalja újonnan kinevezett kormányzója és Buhajla József, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának főkonzulja az első hivatalos találkozón a közös – Ukrajna elnöke által személyesen ellenőrzött – ukrán–magyar projektek megvalósításáról értekezett – tette közzé Facebook-oldalán Olekszij Petrov.

Szó volt többek között a Makkosjánosiban épülő hulladék-feldolgozó üzem beindításáról, melynek első szakasza magyarországi támogatás keretében valósul meg. A régió környezeti problémáinak megoldása az elnök egyik legfontosabb feladata – olvasható a bejegyzésben.

Megvitatták a Tisza ellenőrzőponton működő, régóta javításra szoruló híd felújítását, és az elektronikus várólista bevezetését a határátkelőkön. Ennek hatékony működése érdekében az ukrán és a magyar oldal munkájának összehangolása van szükség.

Olekszij Petrov tájékoztatójában azt írja, a felgyülemlő sor irányítását még az ellenőrzőpontok bejáratánál, szükség esetén a rendőrség bevonásával kell megkezdeni.

Konzultáltak a Beregszászt elkerülő út építéséről, illetve – a fent említett kérdések eredményes kezelése érdekében – megállapodtak egy közös, ukrán–magyar munkacsoport felállításáról.

Jelzésértékű, hogy a magyarországi diplomata és az előző megyevezető, Igor Bondarenko között, utóbbi fél évig tartó regnálása alatt, nem jött létre egyetlen munkatalálkozó sem.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó