Jelentősebb csapadékot hozhat a hétvégi front

Pénteken is derült lesz a reggel, délután a Dunántúlon növekedhet meg a fátyolfelhőzet, másutt sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. Keleten még élénk lehet az északnyugati szél.

Szombaton megnövekszik a felhőzet, napközben a Dunántúlon és néhol északon gyenge eső, zápor alakulhat ki. Gyenge, mérsékelt lesz a déli szél. Majd este északnyugat felől egy hidegfront érkezik, melyet viharos széllökések, záporok, zivatarok kísérhetnek. Hajnalban a derültebb északkeleti tájakon fordulhat elő néhol gyenge fagy. Délután 17-25 fokra van kilátás.

Vasárnapra virradó éjjel sokfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar is, majd délelőtt kelet felé távozik a front. Mögötte szeles, gomolyfelhős idő várható, helyenként záporok alakulhatnak ki. A csúcshőmérséklet 18 és 23 fok között alakulhat.

Hétfőn is szeles idő ígérkezik. Sok gomolyfelhő lesz felettünk, melyekből elszórtan eső, záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Délután 16-21 fok valószínű. Kedden is a hétfőihez hasonló időjárás körvonalazódik.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó