Mától adaptív karantén lép életbe, de nem mindenhol!

karantén ukrajna koronavírus járvány maszk

Ukrajna áttér a karantén úgynevezett adaptív formájára. A kormány enyhít az országos korlátozásokon, de ezek az intézkedések csak ott lépnek életbe, ahol a járványügyi helyzet is megengedi.

Ukrajnában a fővárosban és 11 megyében, köztük Kárpátalján sem teszi lehetővé a fertőzöttek száma az enyhítést, számolt be az unian.ua. Kárpátalja már meghaladta az ezer fertőzöttet, így nem engedélyezik a vesztegzár korlátozásainak fokozatos eltörlését. Mint arról a mindennap frissülő infógrafikánkból értesülhetnek, az elmúlt nap 39 új koronavírus megbetegedést regisztráltak a vidéken.

Kárpátalján meghaladta az 1000-et az igazolt fertőzések száma. A megyében 1003 személynél mutatták ki eddig a…

Közzétette: Kárpáti Igaz Szó – 2020. május 22., péntek

Május 22-től június 22-ig úgynevezett adaptív karantént léptetett életbe a kabinet, ami azt jelenti, hogy régiónként eltérő korlátozások lesznek érvényben, attól függően, hogy az adott térségben hány fertőzött van, és mennyire leterheltek a helyi kórházak. A tervek szerint a kormány tíznaponként léptet majd életbe újabb és újabb enyhítéseket a helyzet alakulásának függvényében.

Ebben az időszakban újra kinyitnak az óvodák (május 25-től) és fokozatosan visszaáll a tömegközlekedés.

Június elsejétől a sportkomplexumok, edzőtermek és az  uszodák is kinyitnak – számolt be Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, aki elmondta, ez már a karantén feloldásának harmadik szakaszát jelenti.

Mit engedélyeznek május 22-től? Az alábbi KISZó-grafikából megtudhatja:

‼ Kapcsolódó írásaink:…

Közzétette: Kárpáti Igaz Szó – 2020. május 20., szerda

 

Post Author: KISZó