Rendőrök őrzik a vesztegzár alá vont település lakóit Kárpátalján

A rendőrökkel szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók mindenkit kikérdeznek, testhőmérsékletet mérnek, a katasztrófa-elhárítás munkatársai fertőtlenítik az autók kerekeit, a koronavírus miatt vesztegzár alá helyezett kárpátaljai település előtt felállított ellenőrző ponton.

A perecsenyi járási Kapuszög (Vorocsevo) határában felállított katonai sátorban rendőrök, egészségügyi dolgozók és a katasztrófa-elhárítás emberei ügyelnek a nap 24 órájában. A települést nem hagyhatják el azok, akik fizikai kapcsolatba került új koronavírussal fertőzött személlyel.

Az ellenőrző ponton mérik a be és kilépők testhőmérsékletét, ellenőrzik, hogy az autók sofőrjei betartják-e a járványügyi előírásokat, fertőtlenítik az autók kerekeit, minden áthaladót tájékoztatnak a betartandó járványügyi megelőző szabályokról.

Mint arról korábban beszámoltunk, május 25-én helyezték vesztegzár alá a települést. Az intézkedést az indokolja, hogy egy nap alatt 28 koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak a 806 lelkes településen.

 

 

Post Author: KISZó