Június 1-től büntetik a házszámtábla nélkülieket

utcanévtábla házszámtábla ház lakás kiszó

A hatályban lévő törvények szerint minden épületnek kötelezően házszámtáblával kell rendelkeznie. A „címzetlen“ házak tulajdonosait június elsejétől pénzbírsággal büntetik – számolt be a pershij.com.ua.

Az épületek megjelölése elengedhetetlen a környék behatárolása szempontjából. A számmal és utcanévvel ellátott táblák nagyban segítik a mentősöket, a tűzoltókat vagy a rendőrséget abban, hogy egy kiszállás alkalmával megtalálják a bajba jutott épületét.

Fontos kiemelni, hogy nem csak a lakóépületeket kell házszámtáblával ellátni, hanem minden közigazgatási épületet (a költségvetési szféra vállalkozásai, közintézmények, üzletek, bankok, gyógyszertárak stb. is ide tartoznak).

A háztartások tulajdonosai, a magánvállalkozások vezetői, illetve a kis- és középvállalkozók kötelesek tehát kitenni az utca nevével és a ház számával ellátott jelzést az épületre.

A magánházak esetében a lakcímtáblák hiánya maximum 1360 hrivnyáig terjedő pénzbírságot von maga után, míg az üzletek, gazdaságok, templomok és egyéb egységek akár 1800 hrivnyás büntetésre is számíthatnak.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó