Minaj-Dinamo kupameccs: bekavar a VAR

minaj fc

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Testülete azt kérte, hogy csúsztassák későbbre a Minaji FC–Dinamo Kijev Ukrán Kupa elődöntőjének kezdési időpontját.

Vaszil Kobin együttese június 17-én a Minaj Arénában fogadja a legendás fővárosi klubot. Eredetileg úgy volt, hogy a találkozó 19:00-kor (kelet-európai idő) veszi kezdetét, ám a Minaji FC kezdeményezésére a kezdés időpontját a szövetség átrakta 14:00-ra. Nem mellékesen arra a napra a meteorológiai szolgálat 35 Celsius fokos meleget jósol. A játékvezetői testület nem a meleg, hanem a videóbírós rendszer (VAR) alkalmazása miatt aggódik, ezért azt kérték, hogy későbbi időpontban játszanak a csapatok. A testület közleménye szerint, ha marad a 14:00-ás kezdés, a találkozón nem alkalmazzák a VAR-t.

Még a koronavírus-járvány kirobbanása előtt felmerült, hogy az ungvári Avangard-stadionban rendezik meg az összecsapást, de miután arra nézőket úgysem engedhetnek be, biztossá vált, hogy a Minaj Arénában lesz a nagy érdeklődéssel várt találkozó.

A Minajnál mindenki egészséges, így Vaszil Kobin vezetőedző teljes kerettel készül az összecsapásra, korábban az ukrán másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő gárda egyik játékosának lett pozitív a koronavírus-tesztje.

A másik elődöntőt, a Mariupol–Vorszkla mérkőzést június 24-én rendezik, a döntőre július 8-án kerül sor a Lviv Arénában.

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó