Így térítik vissza mától a ZNO-próbatesztek összegét

Az idei külső független tesztelés (ZNO) próbatesztjeiért befizetett összeg visszatérítését július elsején kezdték meg.

Az oktatási minisztérium felhívja a figyelmet, hogy csak a beregisztrált személynek és kizárólag Privatbankos kártyára küldik a pénzt.

Július 1-jétől Ukrajnában megkezdik visszafizetni a próbaérettségikért befizetett összeget, számolt be az oktatási és tudományos minisztérium sajtóosztálya.

„A befizetett összeget annak a személynek utaljuk vissza, aki beregisztrált a próbatesztre. Se anyunak, se apunak, kizárólag annak a jelentkezőnek, aki beregisztrált“ – nyomatékosították a minisztériumban.

Ahhoz, hogy visszakapják a pénzt, elengedhetetlen valamilyen Privatbankos kártya megléte, amely konkrétan a próba-ZNO résztvevőjének a nevére lett kiállítva.

Fontos tovább, hogy a kártyaigénylésnél megadott pénzügyi telefonszámnak meg kell egyeznie a ZNO-ra való regisztrációkor megadottal.

Azok a jelentkezők, akik rendelkeznek Privatbankos kártyával, kapnak egy SMS-üzenetet a banktól, amint megérkezik az összeg.

A minisztérium felhívja a figyelmet, ha nem rendelkeznek Privatbankos kártyával, el kell menni egy fiókintézetbe, ahol ingyen készítenek egyet.

Vigyenek magukkal személyigazolványt, de elegendő az elektronikus ID-kártyájuk is. A próba megmérettetésre regisztrált, kiskorú résztvevők is igényelhetnek bankkártyát.

Hangsúlyozzák, minél előbb tegyék meg a szükséges lépéseket. Viszont

ha most nem áll módjukban bemenni a bankba, akkor november végéig még megtehetik. A pénzvisszafizetési program egészen 2020. december 1-ig él.

A minisztérium közölte, akinek még kérdése van a térítéssel kapcsolatban, keresse fel a Privatbank weboldalát, ahol egy külön részben foglalkoznak a kérdéssel.

Mint arról beszámoltunk, a próbavizsga 52 millió 450 ezer hrivnyát vont el a COVID-19 leküzdésére fordított alapból.

Eredetileg június 15-én és 17-én kellene megírni a vizsgát a tesztközpontokban, végül online bonyolították le.

Mint ismeretes, a próbateszt nem ingyenes, egy feladatlap ára 138-150 hrivnya között váltakozik régiótól függően.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó