Célba ért a folyómentő teherautó

A Magyarország minden részéről érkező felajánlások segítségével sikerült megvásárolni azt a folyó mentő teherautót, pontosabban autókat, amellyel Francz Béla gyűjti majd a szemetet a Tisza forrásvidékén. A kőrösmezői férfi egymaga vette fel a küzdelmet a hulladék áradattal.

– Francz Béla a napokban Magyarországon járt, hogy a gyűjtés kezdeményezőivel kiválassza az új autókat. Ugyanis sikerült még egy autót vásárolni a teherautó mellé! – olvasható a PET Kupa Facebook oldalán.

A kőrösmezői férfi közösségi oldalán mondott köszönetet mindazoknak, akik felajánlásukkal támogatták a nemes cél megvalósulását. A bejegyzésben fotókat is közzétett a megvásárolt járművekről.

Mindenekelőtt, őszinte köszönetemet szeretném kifejezni minden magyarnak azért, hogy fontosnak érezték azt a munkát, amit én itt a Tisza forrásvidékén a folyó megtisztításáért teszek. A felajánlásoknak köszönhetően sikerült megvásárolni a teherautót, amely megkönnyíti és felgyorsítja a munkámat. Annyi pénz gyűlt össze, hogy a teherautó mellett egy személyautóra is tellett belőle, ami szintén óriási segítséget jelent a számomra. Nemcsak új autóval vágunk neki a munkának, de még nagyobb tervekkel és még nagyobb lendülettel kezdünk dolgozni. Még inkább a küldetésemnek érzem ezt a munkát. Le a kalappal magyarok!” –  írta Francz Béla közösségi oldalán.

Хочу висловити велику та щиру подяку всім небайдужим побратимам Угорцям, котрі не забули про свого, який очищає річку…

Közzétette: Чиста Ріка Чиста Вода – 2020. július 7., kedd

Március elején írtuk meg, hogy a kőrösmezői Francz Béla egy leharcolt UAZ-zal gyűjti össze a hulladékot a Tisza forrásvidékén, és hogy a Tiszai PET Kupa önkéntesei egy közösségi gyűjtést indítottak neki, hogy lecserélhesse a teherautóját egy korszerűbb, kevesebbet fogyasztó modellre. Március 20-ig tartott a gyűjtés, és reméljük, az mi cikkünk is hozzájárult, hogy 1,5 millió forint helyett több mint 3,2 millió forint gyűlt össze.

Az elmúlt hetekben az áradások következtében hatalmas mennyiségű szemét érkezett Magyarországra a szomszédos Ukrajnából és Romániából, emiatt  Áder János Zelenszkijnél tett panaszt.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó