Sikerült! – Összegyűlt a pénz a folyómentő teherautóra

Rekordidő, alig két nap alatt összegyűlt a célként kitűzött 1,5 millió forint Francz Béla folyómentő teherautójára – olvasható a PET Kupa Facebook oldalán. A kőrösmezői férfi egymaga vette fel a küzdelmet a hulladék áradattal.

“Sikeresen elértük a 1,5 millió forintos célt, azonban itt még nem állunk meg, minél több adomány gyűlik össze, annál jobb minőségű járművet tudunk vásárolni!” – írták bejegyzésükben az akció kezdeményezői.

https://www.facebook.com/petkupa/videos/199344197999921/

Ahogy arról korábban beszámoltunk Francz Béla ütött-kopott UAZ teherautójával házhoz megy, kiszáll a boltokhoz és fizet a hulladékért. A város szélén egy elhagyott vágóhidat bérel, ott válogatja szét a hulladékot. Az üveget, műanyagot és fémet mind külön értékesíti. Olyan elszántan küzd, mint az egyszeri népmesei hős. De Béla ereje is véges, egyedüli segítségét a hegyekből napi 1-2 órát gyalogló asszonyok és férfiak jelentik.

286 támogató közreműködésével eddig 1 896 310 forint gyűlt össze!

Ide várják a felajánlásokat!!!

Egy film is készül a tiszai hulladékproblémáról. Ennek apropóján a napokban Kárpátalján járt és döbbenetes felvételeket készített a folyó felső szakaszát érintő  szeméthelyzetről egy természetfilmes, az anyai ágon magyar, apai ágon ukrán származású Ljasuk Dimitry. A folyó nagy szerelmese, több filmet is készített már a legmagyarabb folyóról, sőt szemétszedési akciót is szervezett már a Tisza mentén. A megszállott természetvédő most figyelemfelhívó kisfilmet készít, amivel szeretne hozzájárulni a pozitív változásokhoz.

Március elején kisebb árhullám vonul le a Tisza magyarországi szakaszán, és az árral rengeteg kommunális hulladék érkezett Ukrajnából.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó