Koronavírus: A kormányzó a legdurvább szigorításokról beszélt

Kárpátalján ismét bevezethetik a legszigorúbb karanténintézkedéseket, amelyek a járvány tetőfokán voltak érvényben, jelentette ki Olekszij Petrov kormányzó.

A megyevezető mindezt a változatlanul aggasztó megbetegedési statisztikával indokolta. Csak az elmúlt nap során 89 kárpátaljai lakosnál mutatták ki a Covid-19 kórokozóját, ezzel a vidék Ukrajna legveszélyeztetettebb régiói közé tartozik.

Petrov ugyanakkor arra is kitért, hogy mindeközben nagyon fontos a gazdaság működtetése, különösen a turisztikai szféra, hiszen Kárpátalján ez meghatározó szolgáltatói ágazat, ami egyaránt fontos a költségvetés és az emberek megélhetése szempontjából is. Megemlítette, nem zárták be a szanatóriumokat és az üdülőket sem, csupán a spa-centrumok, a medencék és a beltéri vendéglők működését korlátozták.

A kifejezetten rossz statisztikai mutatókat arra fogta, hogy néhány helyen az emberek nem vették kellően komolyan a megelőzési előírásokat, és esküvőket, keresztelőket, születésnapokat tartottak, ami után rohamosan megnőttek a fertőzések.

A KISZó a helyszínről tudósított arról a megmozdulásról, amin vendéglátósok tiltakoztak az ellen, hogy már kora este be kell zárniuk, ráadásul amúgy is csak a teraszok lehetnek nyitva.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó