Hatalmas a torlódás az ukrán-magyar határon

Hétfő reggeltől jelentősen megnövekedett a forgalom az ukrán-magyar határátkelők kilépő oldalán, egyre hosszabb a várakozási idő Magyarország irányába – közölte a Mukachevo.net a Csapi és a Munkácsi Határőrosztag tájékoztatására hivatkozva.

Magyarország felé 11 órakor (közép-európai idő) az asztélyi közúti határátkelőn 70, a mezőkaszonynál 30, a Tiszaújlaki határállomáson 5 személygépkocsi várakozott, utóbbi átkelőn állítólag a két határ között 40 autóból álló sor torlódott fel. A Csapi Határőrosztag sajtószolgálatának jelentése szerint több mint 70 autó várakozik a csapi Tisza határátkelőnél. Megnövekedett várakozási időre kell számítaniuk az Ukrajnából Magyarország felé utazóknak. Korábban már írtunk arról, hogy az informatikai rendszer meghibásodása miatt szünetel a gyalogos- és a gépkocsiforgalom is a lónyai magyar-ukrán határátkelőhelyen. A hírportál információi szerint ezzel szemben az ungvári és a nagybereznai ukrán-szlovák határátkelőnél nincs torlódás.

Minden bizonnyal határforgalom növekedésnek köze lehet ahhoz, hogy szerdától határkorlátozások lépnek érvénybe Magyarországon.

 

Post Author: KISZó