Ma tárgyalnak az esetleges karantén-enyhítésekről

A koronavírusos betegeket kezelő kárpátaljai kórházak 11 új lélegeztetőgépet kaptak a volontőrök segítségének köszönhetően.

Ezt a megye kormányzója mondta el keddi sajtótájékoztatóján. Olekszij Petrov találkozott a rendvédelmi szervek képviselőivel, melyek a rahói járási Nagybocskó családorvosi rendelőjéből utcára került koronavírus minták ügyében nyomoznak. Egyelőre annyit sikerült kideríteni, hogy a teszteket kísérő iratok állítólag rosszul voltak kitöltve, ennek ellenére keresik a felelősöket, akik megsértették a személyi adatvédelemre vonatkozó előírásokat, s nem megfelelő módon szabadultak meg a koronavírus-fertőzés megerősítéséhez használt felcímkézett mintavételi spatuláktól és kitöltött laboratóriumi vizsgálatkérő lapoktól.

Olekszij Petrov jelezte, ma délután ismét összeül a megyei járványügyi bizottság, hogy megvitassa az úszómedencék és spa-szalonok esetleges megnyitását, a helyközi buszjáratok hétvégi működését. Ám a megyeközi járatok továbbra sem üzemelhetnek. Az óvodák megnyitása nem a megye hatáskörébe tartozik, arról az állami kormánybizottság dönt, emelte ki a kormányzó.

M.T.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó