Nagyobb rendőri figyelmet kérnek a Szolyvai Emlékpark vezetői

Syolyvai Emlékpark rongálás

A Szolyvai Emlékpark-bizottság közleményben reagált az újabb incidensre, ami a zarándokhelyen történt az elmúlt hétvégén.

“Ismeretlen tettesek ismét megrongálták a Szolyvai Emlékparkban a siratófal hátoldalán elhelyezett, a magyar és német nemzetiségű férfiak elhurcolásának tragikus eseményeit és sztálini lágerek borzalmait bemutató pannókat. Az ismételt rongálás ténye 2020. július 20. kora reggelén lett ismert. Az Emlékpark gondnoka ismét bejelentést tett a helyi rendőrségen, akik a helyszínen is vizsgálódtak, és reményeink szerint ezúttal sikerül megtalálniuk e gyalázatos cselekedet elkövetőjét, (elkövetőit). Lévén szó sírkertről, kegyeleti létesítményről, felhívjuk a szolyvai helyhatalmi és rendvédelmi szervek figyelmét az Emlékpark fokozottabb őrzése, felügyelete szükségességére. Magunk részéről gondoskodunk a korábban megrongált helyszíni kamerás megfigyelési rendszer mielőbbi helyreállításáról” – olvasható a közleményben, amit dr. Tóth Mihály, az emlékpark-bizottság elnöke és Dupka György titkár jegyez.

Amint arról a Kárpáti Igaz Szó beszámolt, hétfő hajnalban ismeretlen vandálok újra meggyalázták, több helyen megszaggatták a Szolyvai Emlékpark siratófalának hátsó felületén elhelyezett szabadtéri kiállítás anyagát. A KISZó Online korábban részletesen utánajárt annak, hogy mi történt június közepén, amikor egyszer már történt hasonló cselekmény a kárpátaljai magyarság zarándokhelyén. Akkor a hatóságok elintézték az ügyet azzal, hogy feltehetőleg a viharos időjárás, az erős szél okozta a károkat.

Forrás:
KISZó/Facebook

Post Author: KISZó