Már a patkányok is megjelentek az asztélyi határátkelőnél

Asztély határ szemét

Ugyan már szeptembert írunk, s túljutottunk a nagy nyári turistaszezonon, a működő kárpátaljai határátkelőhelyeken továbbra is nagyok a sorok, majdhogynem egy napig kell várakozni az átkelésre, mindez pedig hatalmas szeméthegyeket eredményez a határkapuknál.

Arról már írtunk, hogy a csapi–záhonyi Tisza átkelő hídján mekkora szemetet hagytak maguk mögött az utazók, aminek az lett az eredménye, hogy a magyar határrendészek a híd magyarországi oldalára már nem engedik rá a forgalmat, ami jelentősen megnövelte az ukrajnai oldalon a sort. Szerdán például az ukrán határállomás előtti sorompónál legalább 50 jármű torlódott fel, a kamionsor ennél is nagyobb volt.

Asztélynál még durvább helyzet alakult ki, itt legalább 150 személyautó és mikrobusz gyűlt össze.

A várakozók közösségi posztjaikban az elementáris higiéniai viszonyok hiányára panaszkodnak, se kellő számú kukák, sem mosdók a környéken, ami itt is szemétkupacokat szült, egyes beszámolók szerint a rágcsálók is megjelentek a környéken.

Románia felé Nevetlenfalunál is hasonlóan rossz a helyzet, Tiszaújlaknál viszont nem jelentettek jelentősebb sorban állást. Amint arról írtunk, a koronavírus-helyzet miatt ideiglenesen ismét lezárták a kaszonyi és a haranglábi határállomásokat.

Forrás:
KISZó/Mukachevo.net
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó