Az év első újszülöttei; Mi változik január 1-től; Visszatekintő: ez (is) történt 2020-ban

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

AZ ÉV ELSŐ ÚJSZÜLÖTTEI – A lányok vitték a prímet.

MI VÁLTOZIK JANUÁR 1-TŐL – Emelkedik a minimálbér, a létminimum és nőnek a közüzemi díjak.

COVID- MENTES ÚJ ESZTENDŐT – Dunda György publicisztikája.

RENDHAGYÓ TANÉV – Felsőoktatás 2021-ben.

KERESZTET ÁLLÍTTATTAK A MACSOLAI BRIKI TESTVÉREK – Majnek Antal köszöntőjében kitért arra, milyen áldott dolog az, amikor nem rombolnak, hanem ilyen csodálatos dolgokat állíttatnak civilemberek.

NEM SZABAD FELADNI – Tanfolyam kezdő turisztikai vállalkozóknak.

VISSZATEKINTŐ: EZ (IS) TÖRTÉNT 2020-BAN – Világjárvány, önkormányzati választások, újabb vegzálás, diplomáciai csörte Ukrajna és Magyarország között – ezek határozták meg az elmúlt évet.

KINEK MI JUTOTT A KÖLTSÉGVETÉSBŐL? – A büdzsé működéséhez további kölcsönök szükségesek.

TOVÁBB SÚLYOSBODOTT A KRÍMI VÍZHIÁNY – 2020 végén a félsziget víztartaléka 31,3 millió köbméter volt. Ez 61 millió köbméterrel kevesebb az egy évvel korábban mértnél.

BŐVÜL A FENNTARTÓ KEZELÉSBEN RÉSZESÜLŐK ARÁNYA – Kárpátalján még 26 kábítószer-fogyasztó vehet részt az állami programban.

VISSZATARTJA-E A DOHÁNYZÁSTÓL A CIGARETTA ÁRÁNAK EMELÉSE – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

„…SZÁMOMRA AZ A LEGNAGYOBB BOLDOGSÁG, AMIKOR EGÉSZSÉGES GYEREK JÖN A VILÁGRA” – Kulcslyuk rovatunk vendége Szanyi Ibolya, az Ungvári Városi Szülészet szülésznője.

ELLENŐRZIK A BANKKÁRTYÁS KIFIZETÉSEKET – Kellemetlen meglepetés vár a nyugdíjasokra.

HULLADÉKFELDOLGOZÓ ÜZEM ÉPÍTÉSÉT TERVEZIK MUNKÁCSON – A cég képviselői azt ígérték, hogy képesek lesznek megszabadítani a Latorca-parti várost a hulladéklerakótól.

A NAGY KAN – A viski Stók Lajos érdekes és izgalmas emlékeket oszt meg az olvasókkal.

VARIÁCIÓK A SZAKÍTÁS TÚLÉLÉSÉRE – Az élet nem áll meg!

A MINAJI FC JÖTT, LÁTOTT ÉS EDDIG HELYTÁLLT – Parádés sikersztori: 5 év alatt a városi bajnokságból indulva ma már a Dinamóval és a Sahtarral néznek farkasszemet.

TÉLI TÁRLAT – Hagyományosan, minden év decemberében nyitják mega Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának (RIT) téli tárlatát.

CSALÁDI 7️⃣ NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár🤳, recept🥘, teszt📝, életmód🤸‍♂️ és agymozgató keresztrejtvény🗒️, horoszkóp♏. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏤, online a www.ukrposhta.ua🖱️ oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó