Péntektől jön a totális korlátozás

Amint azt a Miniszteri Kabinet beharangozta, péntektől az országban jelenleg érvényben lévő karanténelőírások mellé, plusz szigorítások lépnek életbe, közölte sajtótájékoztatóján a megyei állami közigazgatásban Viktorija Timcsik, a megye főepidemiológusa, valamint Anatolij Psenicsnij, a megyei egészségügyi főosztály vezetője.

A rendelet értelmében január 8. és 25. között tilos a közétkeztetési intézmények – kávézók, bárok, éttermek – működése, csakis házhoz szállítást vállalhatnak. Nem nyithatnak ki a kereskedelmi-szórakoztatóipari, a művelődési létesítmények, az iskolák, az edző- és fitness termek, a piacok. A szépségszalonok és fodrászatok előzetes beiratkozás alapján fogadhatnak klienseket, elkerülve ezzel a tumultust.

Kizárólag élelmiszert, higiéniai szereket, gyógyszereket, állateledelt, vetőmagokat, növényvédőszereket lehet árusítani. Ezenkívül a pénzintézetek és benzinkutak működése engedélyezett. A korlátozások nem érintik a tömegközlekedést, a buszok a jelenlegi rend szerint szállítják az utasokat.

Forrás:

Post Author: KISZó