A féltékenység juttatja újra rács mögé

Mozgalmasra sikeredett a huszti rendőrök egyik munkanapja. Egy drogkereskedőt vettek üldözőbe, akit el is fogtak el. Majd nem sokkal később a külvárosból kaptak riasztást, ahol egy háromszintes ház két lakásban keletkezett tűz. Alig fejezték be a helyszínelést, amikor. Ezúttal emberölésről érkezett a bejelentés. Egy 57 éves férfi halálra verte a feleségét.

Az illetőről kiderült, nem ismeretlen a rendőrök előtt. Erőszakos cselekményekért éveket töltött börtönben. Öt éve szabadult, és úgy tűnt, a börtönévek észhez térítették. Hazatérve becsületes életmódot folytatott. Munkába állt. Hol gazdákhoz szegődött el, máskor meg építkezéseken helyezkedett el segédmunkásként. Télen több falubelijével egyetemben más vidékekre utazott idénymunkára.

Szóval kezdtek rendbe jönni körülötte a dolgok, a faluban sem úgy emlegették, mint egy semmirekellőt. Anyagilag is helyre álltak a dolgai. Ezért a magánélete rendezésére, családalapításra is gondolhatott. Összejött egy helybéli fiatalasszonnyal, akinek már volt egy kislánya az előző, tönkrement házasságából. Az egymásra talált emberek összeköltöztek. Igaz, a kapcsolatukat nem siettek hivatalossá tenni. Úgy gondolták ugyanis, hogy jól megvannak házasságkötés nélkül is.

Nos, valóban úgy tűnt, hogy a két ember remekül kijön egymással. Az otthonukban béke és szeretet honolt. A férfi sajátjaként szerette párja kislányát. Az élettársak nyáron a település gazdáinak teheneit legeltették. A tél beköszöntével a férj felkerekedett, hogy más vidékeken keresse meg a kenyérre valót. Dolgozott is becsületesen, a keresett pénzt pedig hazaküldte, hogy a szerettei semmiben ne szenvedjenek hiányt.

Ez az idill azonban csak három évig tartott. A közelmúltban ugyanis történt valami, ami miatt minden odalett.

Még az oroszországi idénymunkán tartózkodott, amikor néhány „jóakarója” különféle pletykákat suttogott a fülébe. Ezek lényege az volt, hogy az asszony otthon félrelép. Hősünk eleinte nem nekik, mert megbízott az élettársában. Ám egyre több szóbeszéd jutott el hozzá. Végül úgy döntött, haza utazik és személyesen győződik meg a valós helyzetről.

A hazatérést titokban tartotta. Már este volt, amikor belépett a házba. Az asszony nem volt odahaza. Hatalmas düh kezdte feszíteni a lelkét, mert úgy tűnt, igazat mondtak a pletykálkodók. Késő éjszaka volt, amikor az élettárs betoppant. Alaposan meglepődött, hisz nem számított párja megjelenésére. Az viszont elkezdte a szemrehányásokat, magyarázatot követelt. A nő azonban csak hebegett, habogott.

Kitérő válaszaival még inkább tüzelte a társ haragját.

Ütötte, rugdalta, majd a falhoz csapta a nő fejét. A férfi ekkor kissé lehiggadt és nyugovóra tért. Párja azonban vérző fejjel a padlóra zuhant, és többé nem tért magához.

A családfő másnap reggel holtan találta  asszonyát. Rádöbbenve, mit művelt, megadóan értesítette a rendőrséget. Magába roskadva töredelmes vallomást tett. Megindult ellene a büntetőjogi eljárás. Akár tizenöt év szabadságvesztést is kiszabhatnak rá.

B. Cs.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó