Megdöbbentő részletek a kárpátaljai kettős gyermekgyilkosság ügyében

Falhoz vághatta vagy székkel verhette agyon élettársa gyerekeit a gyilkos, mindent vér borított a szaunában.

Mint arról korábban beszámoltunk, január 6-án, az esti órákban agyonverte két nevelt gyermekét, az élettársát, a gyerekek édesanyját pedig eszméletlenre verte egy férfi Técsőn. A nő testvére a Mukachevo.net-nek megdöbbentő részletességgel mesélte el mi történt aznap. Jevhen elmondása szerint, a tragédia napján testvére, a 9 éves kislány és a 2 éves kisfiú, valamint Vaszil (a feltételezett gyilkos – a szerző) szaunázni ment, az Okszana nevű étteremkomplexumba. A késő esti órákban a szauna egyik alkalmazottja figyelt fel a szaunából kiszűrődő szokatlan hangokra és döntött úgy, hogy megnézi, mi zajlik odabent. Amikor kinyitotta a ház ajtaját, megdöbbenve látta, hogy mindent vér borít, a székek pedig a földön hevernek összetörve. A férfi felszólította a nőt, hogy ne zavarja őket.

„Az alkalmazott odahívta az étteremkomplexum adminisztrátorát, a férfi ekkor megpróbált elmenekülni a helyszínről. A gyilkost a vendéglátóegység biztonsági őre tartóztatta fel. Ezt követően hívták a rendőrséget” – mesélte elcsukló hangon Jevhen. A nő testvérének elmondása szerint a helyszínelés során a halottkém arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekeket falhoz vághatták vagy székkel verhették agyon.

Pénteken, Técsőn temették el a két gyereket. A nőt továbbra is kórházban ápolják, magánál van, de még nem mondták el neki, hogy gyermekei meghaltak. A férfi azt is elárulta, hogy a 9 éves kislány olasz apától született, aki még Olaszországban elhagyta a nőt. A 2 éves kisfiúnak pedig egy másik férfi volt az apja, aki jelenleg Técsőn tartózkodik.

A Kamjanec-Pogyilszkban élő Jevhen elmondása szerint testvére élettársa többször is járt látogatóban a nő szülővárosában. Semmi nem utalt arra, hogy ilyesmire készül. Többnyire külföldön dolgozott, jövedelmét megosztotta élettársával.

„Nem volt iszákos, tudta a mértéket, nem volt rá jellemző, hogy a vodkát sörrel keverje” – emelte ki a nő testvére.

Megdöbbenve és értetlenül áll a técsői gyilkossággal gyanúsított családja a férfi tette előtt. Nem tudják és nem értik, mi vezethetett a tragédiához. Állítólag a férfi azért hozta el a nőt és a gyerekeit, hogy bemutassa a családjának.

A rendőrségi fogdában ideiglenesen elhelyezett férfit gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

xxx

Vajon mi válthat ki egy emberből ilyen fokú agressziót, milyen személyiséget rejthet az, aki képes kioltani ártatlan, védtelen gyerekek életét, kérdeztük Natalja Brataszjuk pszichológustól.

– A szakirodalom az ilyen esetekre a pszichopata személyiség meghatározást használja. Nem pszichiátriai diagnózisról van szó – bár a técsői gyilkos esetében megkérdőjelezhető a normalitás –, hanem egy személyiségtípusról beszélek, akire az a jellemző, hogy képtelen az együttérzésre, más fájdalmának átélésére, s

mivel saját életét nem tartja sokra, másokét sem értékeli. Az ilyen ember tönkreteheti más életét, úgy véli, joga van ahhoz, hogy akár megöljön valakit, mindeközben a pszichopatát a „legjobb szándék” vezérli. Ez a viselkedési forma a rosszindulatú nárcisztikus személyiségre vagy a már említett pszichopatára jellemző. Érdekes, hogy ezek gyakran nem mentális betegek, annak ellenére, hogy cselekedeteik ennek az ellenkezőjére utalnak. Pont emiatt veszélyes ez az embertípus. A pszichopata akár évekig élhet mellettünk úgy, hogy nem is észleljük a belőle áradó veszélyt.

Forrás:
KISZó/Mukachevo.net

Post Author: KISZó