Egy palackposta mesébe illő története

Az Ungvári Főkonzulátus diplomatái nem ismernek lehetetlent!

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának munkatársai az ünnepek alkalmával egy varázslatos kezdeményezés résztvevőivé váltak, a csoda előttünk vált valósággá!

Külképviseletünket a közelmúltban az anyaországból a „Szegeden láttam” Facebook csoport képviselői keresték meg, egy különleges mesébe illő történettel:

„A karácsonyi ünnepek alatt a Tisza Szegednél sodort partra egy üvegpalackot, benne egy ukrán nyelven megfogalmazott levélüzenettel. A „palackposta” megtalálója egy szegedi lakos volt, aki segítségért folyamodott a cirill betűs üzenet lefordításában. A fordítás alapján kiderült, hogy az üzenetet egy lembergi illetékességű hároméves kislány, Szófia, egy korábbi kárpátaljai Tisza-parti nyaralás során bocsátotta vízre, annak reményében, hogy a benne foglalt kívánsága megvalósuljon. Levelében azt kérte a megtalálótól, hogy küldjön neki ajándékot lembergi otthonába.”

A „Szegeden láttam” Facebook csoport tagjai részéről számos önzetlen felajánlás történt a gyermek számára, azonban a jelenlegi vírushelyzet, a határok átjárhatatlansága, illetve a nagy távolság miatt ezek eljuttatása akadályba ütközött.

A kezdeményezés sikere érdekében azonban külképviseletünk kérésére – a pravoszláv karácsony közeledte okán – Magyarország lembergi tiszteletbeli konzulja felkereste a kislány által meghagyott címet, ahol nagy meglepetésben volt része.

A palackposta története igaz, Szófia Nagyszőlős mellett nyaralt, amikor megfogalmazta a kívánságát és – némi felnőtt segítséggel – papírra vetették az üzenetet, majd az üvegben útjára indították a Tisza hullámain. Csupán a dátumban tévedtünk, ugyanis mindez 15 évvel korábban, egy 2005-ös nyaralás során történt, amikor még hároméves volt a gyermek. Az immáron 18 éves Szófia meghatódva vette át az ajándékot a tiszteletbeli konzul asszonytól.

Köszönjük a „Szegeden láttam” Facebook csoport tagjainak a nemes kezdeményezést, jól mutatja a magyar emberek határtalan szeretetét, egy csoda vált valóra az önök segítségével!

Buhajla József főkonzul

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó