Kijevbe várják Szijjártó Pétert

A magyar külgazdasági és külügyminiszter találkozik Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel, hogy megbeszélést folytassanak a két állam közötti konfliktusok megoldásáról, közölte a Jevropejszka Pravdára hivatkozva a Mukachevo.net.

Az október végi ukrajnai önkormányzati választások után mélypontra került a két ország kapcsolata, az eltelt három hónap alatt ez lesz az első személyes találkozó a két tárcavezető között.

“Magyarország fontos partnerünk, igen közeli szomszédunk. A szomszédokkal néha vitáink vannak, de egy idő után ki kell békülnünk, mert szomszédok maradunk. Ezért megállapodtunk abban, hogy január végén Szijjártó Péter kollégám Kijevbe látogat, hogy a kölcsönös tisztelet elve mentén megvitassuk a kétoldalú kapcsolataink helyzetét és a problémák megoldásának módját” – nyilatkozata Dmitro Kuleba a Jevropejszka Pravda megkeresésére.

A hírportál saját, meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írta, hogy Szijjártó várhatóan január végén érkezik Kijevbe. Meg nem erősített információk szerint, nem az ukrán-magyar kormányközi vegyesbizottság keretében találkozik a két diplomata.

 

Forrás:
KISZó/Mukachevo.net

Post Author: KISZó