Koronavírus-körkép: Továbbra is csökkenőben az aktív betegek száma      

Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, csütörtökre csaknem nyolcezer új fertőzöttet jegyeztek fel, és ismét több mint kétezren kerültek kórházba – írja az MTI.

A hivatalos adatok alapján az elmúlt napban 7925 új esettel 1 138 764-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 162 áldozattal 20 376-ra. Eddig 837 063-an gyógyultak meg, közülük előző nap több mint tízezren, az aktív betegek száma így csaknem 2,5 ezerrel 281 325-re csökkent.

A legtöbb új beteget, csaknem nyolcszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel, velük együtt Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 120 ezret, az elhunytaké 13-mal 2141-re nőtt.

Az elmúlt napban az országban ismét sok, 2229 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

Lembergben a karantén miatt az idén január 19-ére eső vízkeresztkor elmarad a hagyományos vízszentelés, helyette a meglévő készletekből vihetnek haza az emberek szentelt vizet – jelentette csütörtökön az UNIAN hírügynökség a városi tanács sajtószolgálatának közleményére hivatkozva.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó