Karantén-szabálysértések Kárpátalján

kijev járvány

A szigorított karantén bevezetése óta a rendőrök folyamatosan tartanak ellenőrzéseket a megye területén.

Csuha Ivett

A korlátozások betartását kontrolláló járőrök kávézókban, fodrászatokban és üzletekben tartottak szemlét. Erneszt Zavadszkij rendőrségi szóvivő elmondta, január 8-11. között 16 szabálysértési jegyzőkönyvet állítottak össze Kárpátalján. Volt azonban olyan nap is, amikor nem bukkantak törvénysértésre.

„A szabálysértők között nemcsak vállalkozók, hanem látogatók is akadtak. Utóbbiak egyéni védőeszköz viselése nélkül tartózkodtak a helyiségekben. A megbírságolt vállalkozások között étkezdék és kávézók is voltak. Ezekre minimum 34 ezer hrivnya büntetés szabható ki” – fejtette ki a szóvivő.

A megyeszékhely Szabadság sugárútján figyeltek fel arra, hogy nyitva van egy gyermekruházatot árusító üzlet.

Ljubov Csekrij eladónő kifejtette: a bolt nem elérhető a vásárlók számára, jelenleg a tető hibáit javítják.

Ellenőrizték az élelmiszerboltokat és a háztartási cikkekkel kereskedőket, vizsgálták a cukrászdák, a pékségek, valamint a zöldségesek tevékenységét.

Mint ismeretes, a szigorított karantén alatt Ukrajnában a vendéglátóegységek csak házhozszállítás formájában működhetnek. Helyben nem szolgálnak ki.

A szépségszalonok és a fodrászok a hatályos korlátozások értelmében fogadhatnak klienseket. Ennek feltétele az előzetes bejelentkezés. A megyeszékhely egyik szépségszalonjának fodrásza elmondta, egyszerre két ügyfélnél többet nem fogadnak a teremben.

„Minden vendégünk maszkban van, belépéskor mérjük a testhőmérsékletet” – mondta Eva Valint fodrász.

Az ellenőrzések a szigorított karantén végéig folytatódnak.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó