Portréfilm készült az Integrál Együttesről

A Magyarság Háza az Összetartozás éve kapcsán indította azt a projektet, melynek keretében olyan portréfilmek készítését rendelte meg a Kárpát-medencében, amelyek az összetartozással kapcsolatosak. Vidékünkön a közismert Integrál Együttesről is készült portréfilm, ezt a beregszászi Bunda Rita rendezte, a férje, Szabolcs volt az operatőr és a vágó. A film az együttes tagjait – Babics Zsuzsát, Kepics Andzselikát és Babics Jánost mutatja be testközelből.

Hegedűs Csilla

– Az Integrál Együttes a Magyarság Háza kérésére júliusban írt egy Trianonról szóló dalt, ami megtalálható az interneten. Ezek után minket felkértek arra, hogy készítsünk filmet a csapatról. Természetesen örömmel vállaltuk a megbízást, és néhány hónap közös munkát követően az el is készült – tudtuk meg Bunda Ritától.

– Hogy zajlott a forgatás?

– Nem volt egyszerű, hiszen tudjuk, hogy 2020 nem a koncertek éve volt. Ezért augusztustól, ahová csak lehetett, elkísértük őket. Néhány helyszínen elkészíthettük a vágóképeket, hogy ne csupán száraz beszélgetésekből álljon a film. Végül beteljesedett az elképzelésünk, sikerült néhány esküvőre elmennünk velük, ahol nagyszerű anyagokat vettünk fel. Emellett egy fellépésükön, és különböző programokon, kirándulásokon vettünk részt, illetve a decemberi klipjük forgatásába is belecseppentünk. Természetesen külön-külön mindhármójukkal készítettünk interjút.

– Ez a film különbözik az eddigi munkáiktól.

– Valóban, s éppen ezért a mi fejlődésünk szempontjából is hasznosnak bizonyult. A főszereplők nagyon nyitottak voltak, szívesen avattak be a mindennapjaikba, úgymond a kulisszák mögé is betekinthettünk. Így például amikor János a műhelyében gitárt készített, vagy amikor Zsuzsa egyik kedvencével, a rajzolással foglalkozott. Bizton állíthatom, hogy az eltelt időszak alatt igaz barátság is kialakult közöttünk.

Az egyórás filmet a közeljövőben a Magyarság Háza hozza majd nyilvánosságra saját felületein.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó