Pofátlan átverés, valaki ellopta a beteg kislánynak gyűjtött adományt

Csaknem 25 ezer hrivnyát loptak el egy munkácsi nő bankszámlájáról csalók. Az a legfelháborítóbb az egészben, hogy az asszony hétéves, beteg kislánya műtétjére indított gyűjtésből származó összeget lovasították meg.

Az M-Stúdió regionális tévécsatorna számolt be a megdöbbentő esetről. A nő elmondta, hogy kislánya eddig 10 műtéten esett át egy veleszületett fejlődési rendellenesség miatt, most egy újabb műtétre van szüksége, ezért indított gyűjtést. Az összefogásnak köszönhetően egy hét alatt 25 ezer hrivnya gyűlt össze a számlán.

Telefonos csalás áldozata lett a nő: egy ismeretlen férfi hívta fel egy jótékonysági alapítvány munkatársának kiadva magát. A csaló azt állította, hogy segít összegyűjteni a maradék pénzt, ehhez nyit egy bankszámlát az anya nevére.

„Azt mondta, hogy sms-ben jön majd egy számsor, amit diktáljak le neki” – nyilatkozta a kislány édesanyja, aki gyanútlanul beolvasta az üzenetben érkezett kódot. Ahogy befejezték a telefonbeszélgetést, újabb üzenetet jött, ezúttal arról, hogy leemelték a pénzt a számlájáról.

A nő úgy véli, hogy a csalók a közösségi médiából értesültek a gyűjtésről, és tudták meg bankszámlaadatait, ugyanis önkéntesek ezeket több csoportban is megosztották. Az asszony feljelentést tett a rendőrségen, ám a nyomozás egyelőre nem vezetett eredményre.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó