13 éves kamasz erőszakolt meg egy 5 éves kislányt az ukrajnai kórházban

A durva incidens az egyik poltavai kórházban történt, ahová a helyi árvaház 4 neveltjét mérgezés miatt vitték be. A  13 éves fiú még múlt év decemberében erőszakolta meg az 5 éves kislányt, de az eset csak nemrég derült ki.

A szociális-pszichológiai rehabilitációs központban nevelkedő gyerekek – két ötéves, egy 10 és egy 13 éves – ugyanabban a kórteremben lábadoztak. Arról, hogy mi történt, és mi van most a fiatalokkal a TSN hírportál számolt be a Kolo.news-ra hivatkozva.

A rehabilitációs központ igazgatója az intézmény egyik munkatársától szerzett tudomást a történtekről, aki véletlenül meghallotta, ahogy a kamasz gyerek milyen intim részleteket mesél a kislányról a barátainak.

A nevelőnő azonnal a rendőrséghez és az orvosokhoz fordult segítségért.

A történtekért a kórházat hibáztatják, mert egy kórteremben helyezték el a négy gyereket.

A kórház személyzete viszont azt kifogásolja, hogy a gyerekekkel nem volt kísérő, és őket senki sem figyelmeztette arra, hogy a kisfiúnak ilyen hajlamai lennének. Egy terembe rakták a fertőző kis betegeket, eszükbe sem jutott volna, hogy ilyesmi történik.

A kórház vezetője, Hanna Szelkina arról számolt be, hogy a gyerekek viselkedésében semmi gyanús nem volt.

Elmondta azonban, a kórházban töltött 8 nap alatt az árvaház nevelői közül senki sem látogatta meg őket.

A cikkben emlékeztetnek, jelenleg a poltavai rehabilitációs központban árvák és olyan gyerekek laknak, akikről lemondtak a szüleik. A lakók olyan családokból kerülnek az intézménybe, ahol fizikailag és pszichésen bántalmazták őket, valamint alkoholista és drogfüggő szülők éltek.

A döbbenetes módon megerőszakolt kislánnyal most pszichológus foglalkozik, a kamasz fiúhoz szintén szakembert rendeltek. A fiút elzárták a többiektől, mert a viselkedése másokra is veszélyes lehet.

A fiú azzal magyarázta tettét, hogy „a filmekben látott ilyet”.

A rendőrség nyomoz az ügyben, a központ személyzetét is felelősségre vonhatják a történtek miatt.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó