Gyászol a kárpátaljai futballvilág

Kohutics Zakarpattya

Életének 51. évében, tragikus hirtelenséggel életét vesztette a kárpátaljai labdarúgás egyik korszakos egyénisége, Olekszandr Kohutics.

A kiváló középhátvéd a Munkácsi járási Beregrákosról indult, és lett az Ungvári Zakarpattya legendás csapatkapitánya. Remek védőmunkája mellett a tizenhatos környékéről elvégzett szabadrúgásai is a névjegyévé váltak. A kilencvenes években elképzelhetetlen volt nélküle a Zakarpattya összeállítása, a klub történetében csupán egyetlen játékos akad, aki több mérkőzést játszott a 2016-ban megszűnt együttes színeiben. Kohutics 457 alkalommal lépett pályára szeretett klubja színeiben. A rekordot a hetvenes évek sikercsapatának tagja, Jurij Csirkov tartja 471 szerepléssel, de már ő sincs az élők sorában. A maguk idejében mindketten csékák voltak, akárcsak az örökrangsor harmadik helyén található Mihajlo Lovszka, aki a nyolcvanas években volt vezéralakja az ungvári mestercsapatnak. A kiváló középpályás 361-szer öltötte magára a klub mezét.

Kohutics a kétezres évek elejéig erősítette a Zakarpattyát, de túl a harmincon sem hagyta még abba kedvenc sportágát. Megyei szinten kimagasló sikereket ért el a Munkácsi FC, a Beregvidék és Badaló gárdájának a színeiben is. Megfordult Magyarországon is alacsonyabb osztályban. Később edzősködött, a Hoverla korosztályos együttesei mellett dolgozott szülőfaluja csapatánál, az utóbbi időszakban pedig gyerekekkel foglalkozott.

Távozásával pótolhatatlan veszteség érte a kárpátaljai futballtársadalmat.

Forrás:
KISZó/DGY
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó